Windows Phone 8.1 Update 1 a fost lansat de Microsoft

9
1495
Instalare actualizări pe Lumia 925

Versiunea finală oficială a Windows Phone 8.1 Update 1 va fi lansată public în această toamnă și aduce caracteristici funcționale noi pe lângă îmbunătățiri de performanță. Dacă sunteți entuziaști Windows Phone și vreți să testați mai devreme, așa cum a anunțat, Microsoft a început ieri (4 august 2014) distribuția Windows Phone 8.1 Update 1 pe terminalele cu Windows Phone 8.1 pe care este instalat Preview for Developers.

Pentru că sunt multe actualizări Windows Phone în ultima vreme și pentru că utilizatorii s-ar putea încurca – mi se întâmplă și mie uneori 🙂 – cred că sunt necesare câteva clarificări despre versiunile și actualizările Windows Phone 8.1.

Care este situația curentă pentru Windows Phone 8.1 ?

După cum știm, Microsoft a livrat Windows Phone 8.1 RTM în prima jumătate a lunii aprilie și a lansat-o public prin programul Preview for Developers. Orice utilizator se poate înscrie gratuit în acest program și am publicat aici cum se poate face aceasta.

Windows Phone 8.1 Developer Preview este un upgrade gratuit pentru Windows Phone 8.0 și a fost lansat experimental înaintea disponibilității publice (General AvailabilityGA) a Windows Phone 8.1, care depinde, printre altele, de furnizorii de telefonie mobilă sau de modelul telefonului.

Versiunea GA este ușor diferită de cea din Preview for Developers și poate fi însoțită de actualizări firmware de la producătorul telefonului, dar și de software de la furnizorul de servicii de telefonie mobilă
Potrivit Microsoft, toți utilizatorii care s-au înscris în programul Developer Preview și care au instalat Windows Phone 8.1 Developer Preview vor putea face upgrade direct la versiunea GA a Windows Phone 8.1 la momentul lansării acesteia de către operatori sau când este disponibil online pentru modelul respectiv.
În prezent, pentru că Microsoft a descoperit probleme pe anumite telefoane, a oprit upgrade-urile de la Windows Phone 8.1 RTM instalate via Developer Preview spre versiunea Windows Phone 8.1 General Availability.

Ce se întâmplă cu Windows Phone 8.1 Update 1 ?

Zilele acestea Microsoft a încheiat dezvoltarea versiunii RTM pentru Windows Phone 8.1 Update 1, prima actualizare importantă pentru Windows Phone 8.1.

În prezent nu sunt foarte multe telefoane care au această versiune oficial, majoritatea fiind pe Windows Phone 8.1 RTM prin intermediul programului Developer Preview. De ieri, 4 august, Microsoft a început livrarea Windows Phone 8.1 Update 1 pentru acești utilizatori.

Dacă v-ați înscris în programul Preview for Developers dar nu aveți versiunea GA a Windows Phone 8.1 instalată prin furnizorul dv. de servicii, nu este o problemă, veți puteți instala Windows Phone 8.1 Update 1 oricum. Puteți trece la Windows Phone 8.1 Update 1 prin programul Developer Preview fără a fi nevoie să așteptați lansarea versiunii GA. Pentru aceasta nu sunteți condiționați de update-urile firmware de la producătorul telefonului, nici de cele software de la furnizorul dv. de telefonie mobilă.

Dacă aveți deja pe telefon Windows Phone 8.1 GA, care vine însoțit și de update-uri firmware (de exemplu Lumia Cyan) și alte update-uri de la furnizor puteți de asemenea să treceți la Windows Phone 8.1 Update 1 RTM prin înscrierea în programul Developer Preview și instalarea actualizării.

9 COMENTARII

 1. buna am si eu o problema cu un htc s8 a intrat in modul de avion si nu il mai pot dezactiva am incercat cu revenire din fabrica dar nimic o singura data sa dezactivat cand lam inchis dar cand am introdus cartela sa stins singur sa aprins tot singur si a intrat din nou in modul de avion ce parere aveti si ce asi putea sa fac ?

  • Este o problemă destul de des întâlnită pe HTC. Incearca sa scoti cartela, sa-l pornești fără cartelă și apoi pornește-l iar, cu cartela montată.
   După aceea intră la setări Celular+SIM și apasă pe Setări SIM. Modifică de acolo 3G pe 2G și încearcă iar. După aceea pune-l pe 3G și încearcă încă o dată.
   Nu știu sigur dacă e o problemă a telefoanelor, a Windows Phone sau a rețelei. Văd că aceeași problemă apare și pe multe alte telefoane cu Android, și nu neapărat de la HTC.

  • Nu ai spus ce versiune Windows Phone ai pe telefon. Voi presupune că ai Windows Phone 8.1 Developer Preview. După unele forumuri, problema pare să aibă legătură cu Windows Phone 8.1. Dacă poți readuce telefonul tău la Windows Phone 8 e posibil ca problema să dispară.

Discuția continuă. Scrieți un comentariu